"Wachttijd"
Publicatiedatum: 21 september 2020"Waarom is het allemaal zo ingewikkeld? Wat is nou in mijn belang?" vraagt Rosanne zich af in haar laatste blog.
Over Rosanne en haar blog
Rosanne zit in een re-integratietraject en is in begeleiding bij Effectyf. Zij schrijft over #autisme en #burnout in relatie tot allerlei herkenbare thema's als werk, sociale contacten en liefde.
"Wachttijd..."
📝Haar laatste blog gaat over haar re-integratietraject en eigen ervaring met het principe van wachttijd: de tijd die een werkgever moet wachten voordat een zieke medewerker ontslagen mag worden.
Wachttijd...
"Zowel werkgever, HR, als reïntegratiecoach denken dat ik niet afgekeurd zal worden en adviseren daarom de vaststellingsovereenkomst. Hiermee krijg ik een transitievergoeding mee van grofweg 16.000 euro op basis van mijn 12 dienstjaren, en kan ik een WW uitkering aanvragen. Vanuit de onderwijs CAO zal die uitkering met 10% worden verhoogd. Over die transitievergoeding betaal ik wel veel belasting, en de kosten die gemaakt zijn voor mijn re-integratietraject gaan er vanaf. Ik reken mee in mijn hoofd en kom op 2 maandsalarissen uit. Bovendien moet ik me beter melden om een vaststellingsovereenkomst te krijgen. Maar ik ben niet beter."
Lees de hele blog via haar website.
Inzicht bieden in complexe verzuimcasuistiek
Een coach van Effectyf biedt inzicht in complexe verzuimcasuïstiek en helpt de juiste keuzes te maken. Want, zoals Rosanne aangeeft...het zit ingewikkeld in elkaar. Meer informatie? Neem contact op met een van onze coaches of de Frontoffice.