'Fijne samenwerking met coach van Effectyf'
Mijn naam is Frank en ik werk bij de politie in Utrecht. Een aantal jaren terug heb ik drie hartinfarcten gehad. Na het tweede hartinfarct heb ik een hartoperatie gehad. Hiervan ben ik destijds goed hersteld. In 2009 heb ik een hersenbloeding gehad en ben daardoor uitgevallen op mijn functie van rechercheur bij zedendelicten. Ik ben na mijn hersenbloeding van erg ver moeten komen en heb mijzelf veel vaardigheden opnieuw moeten aanleren. Met name dankzij mijn vrouw en kinderen ben ik gekomen waar ik nu sta.
Via een re-integratietraject binnen de politie ben ik in eerste instantie gere-integreerd op mijn oude functie bij zedendelicten. In overleg ben ik daar gestopt, omdat die functie te zwaar is gebleken. De arbeidsdeskundige van de politie heeft ervoor gezorgd dat ik bij de afdeling jeugdrecherche terecht kon als ondersteunend jeugdrechercheur. Hier heb ik een aangepaste functie gekregen.
Via de bedrijfsarts was ik in 2009 al terechtgekomen bij Effectyf. In eerste instantie heb ik daar geen gebruik van willen maken, maar nadat het uiteindelijk is misgelopen bij zeden, heb ik toch de beslissing genomen om met Effectyf in zee te gaan.
De samenwerking met mijn coach van Effectyf ervaar ik als prettig. Ik heb er ondertussen spijt van dat ik destijds geen gebruik heb gemaakt van jobcoaching. Naar mijn idee had ik nog steeds bij zeden kunnen werken als ik ondersteund was door een coach van Effectyf. De afdeling zeden spreekt mij het meest aan binnen de politie, maar ik ben erg blij hoe de organisatie met mij om is gegaan en ik zit nu goed op mijn plek bij jeugdzaken.
Met mijn coach van Effectyf en mijn leidinggevende heb ik regelmatig gesprekken. Wij lopen samen de zaken door die zich in de voorafgaande periode hebben afgespeeld en blikken daarop terug. We kijken dan samen waar de aandachtspunten liggen en formuleren hier leerdoelen uit. Ik heb ondertussen meer geleerd om mijn grenzen aan te geven en ik heb een beter inzicht in mijn ziektebeeld. De acceptatie dat ik bepaalde zaken niet meer of minder goed kan, was erin het begin niet. Ondertussen heb ik de situatie kunnen accepteren.
Mijn coach had mij meteen in het begin geadviseerd om mijn directe collega’s te informeren over mijn ziektebeeld om zodoende meer begrip voor mijn situatie te creëren. Ik zag daar in het begin erg tegenop omdat ik niet graag in het middelpunt sta en ik niet zielig gevonden wil worden. Wij hebben uiteindelijk samen een presentatie gegeven aan mijn collega’s, waarin wij uitleg hebben gegeven over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en de gevolgen ervan. Ik heb dit als zeer prettig ervaren en ook van mijn collega’s kreeg ik positieve reacties.
Nu wij richting het WIA-traject gaan, ben ik blij dat ik gebruik kan maken van de diensten van mijn coach.
Benieuwd wat Effectyf voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.