Cookie Consent

Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Oefening Sweet Spot

15/4/2024
Simon Alderliesten
Vitaliteit & Werkgeluk
Oefening Sweet Spot

In kaart brengen wat jij waardevol vindt is essentieel voor vitaliteit en werkgeluk. Deze oefening is eenvoudig, maar kan erg krachtig, mits je de tijd neemt om echt even te voelen.Laat je gedachten maar naar de achtergrond verschuiven. Contact maken met jouw waarden draagtbij aan een gevoel van verbinding, het brengt voldoening en kan uiteindelijk bijdragen aan gewenste verandering.

Waarom deze opdracht?

In ons leven zijn we vaak bezig met wat we niet willen,waardoor we vergeten te focussen op wat we wel willen. Het kan daarom waardevol zijn om af en toe eens stil te staan bij jouw waarden. Deze oefening helpt je om, buiten je verstand en gedachten om, contact te maken met de dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Hoe werkt het?

Deze opdracht heet ‘Sweet Spot’ en brengt je terug naar een fijn moment.

  • Ga eens rustig en comfortabel zitten en sluit je ogen. Adem een paar keer diep in en uit.
  • Probeer je een moment te herinneren waarop je je prettig voelde. Dit hoeft geen belangrijk moment te zijn, zolang het maar een fijn moment was.
  • Blijf bij dit beeld. Zie, hoor, proef, voel, ruik, ervaar uitgebreid hoe dit moment voor jou was.
  • Laat het beeld vervolgens langzaam vervagen en kom met je aandacht terug in deze ruimte.
  • Bespreek jouw ervaring met iemand anders: wat merkte je tijdens de opdracht? vond je het lastig om in dit fijne gevoel te stappenof juist niet? wat brengt deze opdracht jou?

Heb je vragen hierover? Behoefte aan loopbaancoaching?
Neem eens een kijkje bij onze diensten voor vitaliteit en werkgeluk.

Bekijk de wereld van complex verzuim door diverse brillen